август 12, 2020

Държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на националния празник – 3 март, на връх Шипка от 11.00 часа.

Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб да бъдат отменени планираните тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България – 3 март, заради риск от усложняване на „епидемичната ситуация“, Прессекретариатът на президента информира, че от 11.00 часа на 3 март държавният глава Румен Радев ще положи цветя на връх Шипка и ще отправи приветствие по случай националния празник на България, пише novini.bg.

По-рано, в 09.30 часа, президентът Румен Радев ще присъства на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир „Рождество Христово“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Припомняме, че по препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за утре – 3 март, официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се отменя. Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Стара Загора.