Общество

Контейнер с радиоактивно лъчение е открит на пристанище Варна-Запад, научи “Петел” от свои източници.

Информацията вече се разпространяв в социалните мрежи.

Очаква се специализирана компания, която да обработи контейнера, няма опасност за работниците и служителите в терминала, посочват наши източници.

Радиацията е уловена от специалната система на пристанището.

“От извесно време наблюдавам, че в района на депото за приемане на контейнери, полицейски служители от гранична полиция охраняват определен контейнер на разстояние около 150 метра.

Преди да се появи полицейската охрана на мястото имаше служители, които правиха измервания на радиацията. В пристанището тръгна слух, че там има измерена радиация с много висока стойност.

От няколко дена постоянно има патрул, който охранява контейнера без да се доближава до него. Липсата на информация за наличие на радиационно лъчение и предприемане на мерки за предпазване от радиация ме смущават силно.

Действията на гранична полиция говори, че в контейнера има нещо, от което те се притесняват да се приближат до него. Моля за вашето съдействие да се установи има ли опасност за нас работниците, тъй като от управата на Варна Запад не дават достатъчно информация.”, посочва източникът.

Опасност няма за здравето на хората, научи “Петел”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!