август 13, 2020

Всеки мислещ лекар разбира, че не всичко може да бъде обяснено по механичен и биологичен начин. Абсолютно доказано е, че хората, които имат някаква мотивация и упование, много подпомогнат лечението, категоричен е гастроентерологът от Александровска болница д-р Камен Данов.

Той обяви, че преди седмица чудотворната икона на Свети Георги Софийски е спасила живота на пациенти в болницата. “При мен имаше пациент, чиито шансове да оцелее бяха много малки. Самият той беше от силно религиозно семейство и още преди да бъде осветен храмът, близките му настояха да се извърши маслосвет, след който той действително се оправи. Година по-късно семейството те поръчаха иконата, която беше специално направена за нашия храм”, казва д-р Данов пред “Телеграф”.

Той описва и пациент, който бил с много тежка патология на очния нерв след травма и успял да се излекува, след като се помолил, въпреки почти липсващите шансове за това. Имало и случай на мъж със злокачествено образувание, което при операцията се оказало, че се е намалило стократно и хирургът имал всъщност много малко работа.