Новини

30-годишен мъж от Кюстендил със съмнения за коронавирус постави медицински лица под карантина с действията си. Той се е прибрал от Италия на 20 февруари, не се е чувствал добре и е отишъл при личният си лекар за преглед в поликлиниката. В момента е настанен във ВМА.

„Човекът се е завърнал от Италия и в рамките на 14 дневният период през, който трябва да бъде доброволно изолиран в дома си, заболява с грипоподобна симптоматика. И вместо да се обади от вкъщи по телефона на личният лекар или на 112 или на неотложен кабинет, болният отива директно в поликлиниката в кабинета на личният лекар.

В резултат на което личният лекар и медицинската сестра ще бъдат под карантина 14 дни. И ако гражданите постъпват по този начин има вероятност да няма кой да ги лекува в един момент“, заяви експертът от РЗИ д-р Илияна Кръстева пред “Дарик”.

От РЗИ-Кюстендил призовават всички, които са се прибрали от Италия или Китай да не ходят при личните си лекари , а да се самоизолират за 14 дни. Съпругата и детето на мъжа са уведомени да не ходят съответно на работа и на училище.