Свят

“Италиански лекар, който е бил 10 дни на почивка. Жена му също е дала положителен тест. Били са настанени в същия хотел, но са били извозени до болница в Мадрид.”

Това съобщи пред Нова тв българката Виктория Захариева, която заедно със семейството си е блокирана в хотел в Тенерифе заради коронавируса.

“Нямаме представа още колко време ще бъдем под карантина. Вчера беше голям хаус и получавахме само бележки под вратата. Дано днес имаме по-голяма яснота какво ще се случи по-натам”, споделя тя. Виктория твърди, че към момента на туристите не им се дава никаква информация за ситуацията. Единственото нещо, което получават е храна пред вратата на хотелската стая. Стана ясно, че лекарят и жена му не са единствените заразени.

Още трима гости на хотела, поставен под карантина в Тенерифе, са дали положителна проба за коронавируса. Гостите на четиризвездния хотел “Коста Адехе палас” на остров Тенерифе бяха блокирани по стаите си, след като италиански лекар е дал положителна проба за “COVID-19”. По-късно е станало ясно, че сред заразените са съпругата на доктора, както и двойка, която пътувала със семейството. Хотелът, който се намира на 50 метра от плажа, има стотици стаи и няколко ресторанта и басейна. В комплекса са блокирани над 700 гости от 25 страни, сред които и тричленно семейство от България. Те пристигнали в понеделник вечерта, а на следващата сутрин били поставени под карантина.