Новини

Голяма трагедия застигна родната поп звезда и бивша певица в германската група “Ноу Ейнджълс” Люси Дяковска. Популярната изпълнителка се сбогува завинаги с майка си – пианистката Росица Дяковска.

За трагедията съобщи баща ѝ и съпруг на покойната – оперният певец Любомир Дяковски. Росица Дяковска е починала на 5 февруари. Погребението е било в събота, 8 февруари, става ясно от пост в профила във Фейсбук на бащата на Дяковска. “Благодаря Ви приятели и колеги, които бяхте съпричастни в нашата мъка…

Благодаря на всички, с които вчера от Параклис Мавзолея “Св. Георги Победоносец” изпратихме моята Роси към нейния светъл вечен път”, написа опечаленият вдовец в социалната мрежа. В началото на октомври Росица Дяковска навърши 66 години. Тогава по повод празника й нейната дъщеря написа във Фейсбук: “Няма друга такава връзка като между майката и дъщерята! Те единствени са готови да дадат живота си една за друга!

И когато ти се наложи да научиш какво е истинска саможертва, тогава нищо не може да те спре в живота! Нищо не може да те пречупи! Честит 66-и рожден ден, мамо!”.

От семейство Дяковски се съобщават повече подробности за кончината на Росица. Около последния рожден ден на майка й обаче се заговори, че тя се бори със сериозна болест. Талантливата пианистка, свързана с историята на Плевенската опера “Христо Бръмбаров”, съчетаваше успешно много житейски роли: дъщеря на създателя, главен художествен ръководител и диригент на Северняшкия ансамбъл Иван Вълев, съпруга на директора на Плевенската филхармония Любомир Дяковски, майка на поп певицата Люси Дяковска и на старши-треньора на баскетболния Спартак (Плевен), щастлива баба на две внучета.