Главни Криминални

24-годишно момиче, тежащо едва 20 кг, почина от недохранване

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

24-годишната китайка Ву Хуаян е починала тези дни в болницата, съобщиха международните агенции.

Момичето, което тежеше едва 20 кг, бе изкарало последните пет години от живота си в консумиране само на ориз. Новината за смъртта на младото момиче всъщност не е изненада за никого, тъй като още през октомври са били излъчени видеокадри, показващи изключително слабото и недохранено тяло на Ву.

Животът на момичето е нелек. Тя губи своите родители още докато посещава училище и тогава с по-малката си сестра минават под грижите на тяхната баба, а по-късно и при техните чичовци, които всеки месец заделят известна сума пари за тях – средства, по-голямата част от които отиват за лечението на Ву, която още тогава показва признаци на лабилно здраве.

По-късно, когато момичето навлиза в трудоспособна възраст, доходите ѝ стигат едва до два юана на ден. Принудена да пести, момичето се лишава от качествена храна и през последните пет години яде единствено ориз с чили. Така, в резултат от липсата на по-богата на съставки храна, здравословното състояние на Ву се влошава още повече и тя влиза в болница.

Лекарският екип с потрес открива, че момичето тежи едва 20 кг и е с височина 1,35 м. Ву Хуаян също така е била с нарушен сън и е загубила около 50% от косата си.

Случаят с Ву със сигурност е ясно напомняне какво би станал с всеки човек, който се лишава от храна, категорични са здравни експерти в най-многолюдната държава в света.

loading...

Харесайте ни във Фейсбук

Препоръчано