Главни Икономика

Борисов: Всички са във възторг – 250 лева минимална пенсия! Отколешна мечта!

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Министър-председателят Бойко Борисов изрази във вторник завидно самодоволство от водената от коалицията социална политика.

„Синдикатите са във възторг, защото минималната пенсия става 250 лв. Отколешна мечта!“, възкликна премиерът пред журналисти по време на обиколка на строителството на обходния път на Габрово.

Да припомним обаче, че прагът на бедността у нас вече става 363 лева от догодина и да се хвали човек по този начин, че минималната пенсия ставала 250 лева, е меко казано, цинично.

„Това решение, което взехме, да подпомогнем децата за таксите за детски градини и фонд от 70 млн. лв. за строеж на детски градини… Всички са във възторг! Мисля, че това е прекрасно, което сме направили“, продължи да се възхищава на коалиционните решения министър-председателят.

Избликът на позитивизъм бе по повод въпрос за предстоящите протести на синдикатите заради идеята за орязване на обезщетението за първия ден от отпуска по болест, която Борисов обяви, че отменя.

Премиерът заяви, че единствените протести, които го притесняват, са тези на хотелиерите в Гърция, „защото толкова много българи, болни, отиват на почивка в петъка преди празници или не се връщат, и се опасявам в Северна Гърция да не се вдигне масов протест на хотелиери“.

Борисов завърши обзора си на социалните благини, които е осигурило управлението му, с констатацията, че бюджетът за 2020 г. е „толкова блажна пица, че чак е притеснително“.

Медиапул

mediapool.bg

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано