Главни Криминални

Майката на едно от децата, които пребиха до смърт човек: Било е при самоотбрана

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Хасковското село Александрово е потресено от убийство. Двама непълнолетни пребиха до смърт 61-годишен мъж. Човекът е живял у тях, а майката на едното заподозряно момче твърди, че става въпрос за самоотбрана. Според нея децата са се защитавали от пияния мъж, който размахвал нож, предава bTV.

„Опита се да убие детето ми и другото момче“, казва жената. По думите й децата много са се уплашили и са се защитили. Тя и съпругът й били на гости вечерта на убийството. След като разбрала за инцидента, разпитала децата, които обяснили, че са набили възрастния мъж, но не знаели, че е починал.

Жертвата Димо е живял при семейството. Според майката на заподозряното момче, той често бил пиян и агресивен. Много пъти полицаите са му отнемали различни оръжия като ножове и бухалки, твърди още жената. Тя обясни, че семейството е отглеждало телета, а той ги пасял. След като продали животните, Димо останал у тях.

Той и друг път е бил агресивен с децата, а семейството е подавало сигнали. „Кварталният знаеше, и кметицата знаеше“, казва жената и твърди, че той друг път е вадил нож на децата.

Според прокуратурата двете деца са извършителите на това жестоко престъпление – едното е на 13, а другото на 14 години. Срещу по-голямото дете има повдигнато обвинение и то е задържано за 72 часа.

Началникът на районното управление в Хасково – Иван Расоков, обясни, че жертвата е била познайник на полицията. За последните две години обаче има получен само един сигнал – за вербална атака в нетрезво състояние. Той е бивш затворник и има излежана присъда за убийство, но според Иван Рискав не е бил опасен.

По думите му по-малкото момче няма криминални регистрации и не е познат на Детската педагогическа стая. Задържаното 14-годишно момче обаче е с криминални прояви.

Кметът на село Александрово, Надежда Добрева, също обясни, че е имало сигнал срещу възрастния мъж. Семейството на децата не е създавало никакви проблеми в селото.

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано

Интересна Реклама