Главни Общество

Немски журналист: България усилено иска бежанските центрове на своя територия

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Бежански центрове за около 300 000 човека ще бъдат построени в България с пари на ЕС и съгласието на Германия, твърди немски журналист от списание “Шпигел” и посочва, че първите центрове за около 30 000 човека вече се строят в България.

Европа не може да продължава да плаща на Турция непосилната сума от милиарди евро на година и затова е задействан отново планът “Странджа” в който план България се превръща в буферна зона и ще посреща всички бежанци, които идват от Турция. Естествено за това, че бежанците ще бъдат в България всички страни на ЕС солидарно ще плащат за издръжката им, но сумата няма да е милиарди евро както сега на Турция.

Борисов се е съгласил на много по-малко пари и повече обещания, а и му е нужна нова работна ръка за малкото останали предприятия в България след като почти цялото трудоспособно население на България вече се изнесе зад граница.

Елхово, Болярово, Малко Търново, Царево, Средец са градовете посочени засега от България където могат да се настаняват мигрантите идващи от Турция, като се подчертава, че тези райони са слабо населени и опазването на лагерите и центровете за бежанци ще е по-лесно.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2020/01/blog-post_530.html

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано

Интересна Реклама