Главни Криминални

Съпруг редовно пребивал децата си, млатил и изнасилвал жена си

полиция
Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

За неоповестен случай на семеен тормоз сигнализираха днес на пресконференция.

Мъж, който почти всекидневно е пребивал и изнасилвал жена си, е получил ограничителна заповед да не ги доближава. Изтормозената жена се свързала с фондацията.  Тя споделила, че цял живот е била тероризирана от мъжа си насилник. Постоянно били в разногласия, тя била спирана да води социален живот, да излиза с приятелки, да комуникира с каквито и да е хора. Било и разрешено единствено да ходи на работа и да посещава майка си.

В родителите си обаче била пускана рядко и за кратко време. Агресорът всял комплекси за малоценност в порасналата си вече дъщеря и в по-малкия си син. Той обиждал и биел децата, в резултат на което те го намразили. Преди две години семейството отишло на работа в европейска страна, там униженията и побоищата продължили. Тамошните власти обаче държали под око изверга. Така жената набрала смелост и потърсила помощ.

Заедно с децата си тя била настанена в кризисен център, където престояла година. После я преместили в друг, помогнали и да си намери работа. Изтерзаната майка намерила сили да се разведе. Преди време обаче останала без работа и се принудила да се прибере в България. Въпреки, че уведомила чуждестранните власти, че напуска тяхната страна заедно с децата си, бащата подал сигнал, че бившата му съпруга е отвлякла малките. Издадена била европейска заповед за арест. Станало така, че майката била арестувана пред очите на сина си, но фондацията спечелила две дела в полза на майката.

Софийски градски съд отсъдил в полза на жената и отказал да изпълни европейската заповед да арест. Сега майката и децата водят нов живот у нас, а бащата има право в определени дни от месеца да комуникара с наследниците си и да ги вижда. Заради поведението му обаче те не искали да го виждат и чуват. Все пак момчето се срещало с баща си, но той продължил да го бие.

Наложена била и 12-месечна ограничителна заповед спрямо родителя по отношение на сина му. В момента 12-те месеца изтичат и тече ново съдебно производство по отношение на насилника, допълни адвокат Кадиева. Според юристката у нас има напредък по отношение на подобни дела, макар че все още магистратите рядко се съобразяват с това, как може да се отрази домашното насилие върху психиката на едно подрастващо дете.

БЛИЦ

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано