Главни Криминални

Страшен взрив във Ветово, близо до общината е, има пострадали, евакуират деца

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Най-малко един човек е пострадал при взрив в къща в град Ветово, съобщава bTV. По информация на медията в постройката се е съхранявал експлозив. Първоначалната информация беше за инцидент с газова бутилка. Н

а място има полиция и пожарникари. Заради взрива в частен имот във Ветово е извършена евакуация на детската градина, училището, общинската администрация, съобщи кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед, цитиран от „Монитор“.

Инцидентът е станал към 10,00 часа в автомобил в двора на 51-годишен мъж. Според първоначална информация вривила се е тротилова шашка в колата. Взривът е станал на около 200 метра от сградата на общината и веднага след това районът е бил отцепен. Пострадал е 51-годишният мъж.

Той е откаран в русенската болница за оказване на медицинска помощ. 51-годишният мъж е инженер пиротехник в завод „Каолин“ и е работил по бракуваната си кола в двора на къщата си.

„По първоначални данни на собственика на къщата, той е казал, че взривът е от тротилова шашка. Същият работи като пиротехник, което означава, че му е ясно какво се е случило. Има разпилени вещи около взрива. Отцепен е районът. Сега се очаква експертната група да направи оглед и да обезвреди, ако има други вещества и средства за взривяване“, каза зам.-кметът на Ветово Димитър Денев.

Той поясни, че се е наложила евакуация на децата от детската градина и средното училище „Васил Левски“, на работещите в общинската администрация и живущите в къщите в радиус от 200 метра на мястото на взрива. Пострадалият е откаран в Университетската болница „Канев“ в Русе без опасност за живота, но с контузия на главата.

По негови данни, в имота има още голямо количество взривни материали. Полицията работи по изясняването на причините за инцидента.

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано

Интересна Реклама