Главни Общество

Вежди Рашидов: България никой не я знаеше преди Бойко Борисов, а днес сме фактор на света

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

България никога не е била като малка страна, припозната от който и да е. Страната я нямаше на картата, на диаспората на международния терен и стана известна, когато Бойко Борисов започна да се занимава успешно с международна дейност. И днес сме фактор и сме на световната карта и това е благодарение на Бойко Борисов.

Това коментира пред БНТ Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ и бивш министър на културата.

Според него Борисов е доказал, че е „изключително талантлив човек, защото ходи върху тънък лед – с Турция, Америка и Русия“.

„Борисов ходи върху жарава в интересите на българската държава. Ние забравихме ли годините, кога нямаше парно за детските градини и Илия Павлов даде безвъзмездно газ, защото беше председател на „Топенерджи“. Искаме ли това да се върне, не е ли добре да имаме топли къщи и детски градини“, каза още Рашидов.

По думите му премиерът може да бъде провален само от най-близките му.

„Защото много порасна за разлика от тези, които са близко до него„, каза депутатът.

Той коментира ареста на екоминистъра Нено Димов: „Грешки ще има, на мен ми е трудно един министър да бъде така унижаван, но стана ясно, че имаме силен прокурор, който тръгва с летящ старт, нали това искахме?“.

Вчера Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане за постоянно в ареста. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд.

БНТ, Нюз БГ

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано

Интересна Реклама