Главни Общество

ЗАРАЗА! Откриха колосално количество токсични и радиоактивни боклуци в Луковит

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Стотици килограми опасни отпадъци са били открити преди седмица край Луковит. Служители на общината са засекли по видео наблюдението камион с великотърновска регистрация да изхвърля течности и боклуци с неясен произход.

Стигнало се е и до намесата на полицията, съобщава Нова тв.

С прокурорско постановление тези отпадъци – течности с неясен произход, излъчващи ужасна миризма, са задържани на депото за отпадъци край Луковит.

„Тези отпадъци са задържани от прокуратурата. Хванат е този камион по камерите. Установено е, че той е докарал тези отпадъци. Те се намират на площадката до момента, в който трябва да ги третираме, за да ги унищожим”, обясни кметът на Луковит Иван Грънчаров.

Намерихме отпадъците по сигнал на кмета на село Торос. Той ги е намерил в местност край селото. Бяха складирани, установи се, че са опасни и токсични. След този сигнал се намеси прокуратурата, полицията. Води се наказателно производство”, каза още той.

На кадри от общинското видеонаблюдение се вижда ясно и номера на камиона. Установена е връзка с фирма от Ботевград, която се занимава с управление на опасни отпадъци.

Полицията вече работи по случая. По-късно днес се очаква информация и от прокуратурата.

loading...

Харесайте ни във Фейсбук

Препоръчано